A Dél-Budai Tankerületi Központ 2021. január 1-től a tanulmányi pénzügyi folyamatokra vonatkozóan bevezeti az elektronikus ügyintézést a szülők számára.

A jövőben a pénzügyi modulon keresztül lehet az egyes tanulmányokhoz kapcsolódó fizetendő díjakról (térítési- és tandíjak, diákigazolvány pótlás díja, könyvtári kártérítés stb.) értesülni, valamint a befizetések könyvelését nyomon követni.

A díjelírások rendezése történhet:

  • átutalással, 
  • bankkártyával – SimplePay alkalmazáson keresztül. – VÁRHATÓAN FEBRUÁR KÖZEPÉTŐL

Az előzetes tájékoztatástól eltérően várhatóan február 15-től lesz a befizetési felület elérhető!

A modul funkcióinak, illetve működésének rövid bemutatása

A https://klik039879107.e-kreta.hu linken belépve, az e-Ügyintézés menüpontot választva, majd a bal oldali menüsáv „Befizetendők” menüpontjára kattintva tudja megtekinteni, hogy gyermeke tanulmányai kapcsán vannak-e fizetendő tételek. Amennyiben befizetési kötelezettsége keletkezett, úgy annak részleteiről is tájékoztatást nyújt a rendszer. 

Fontos, hogy szülői felhasználói névvel és jelszóval lépjen be, a pénzügyi funkciók csak szülők számára érhetők el! Ezt úgy tudja a legkönnyebben ellenőrizni, hogy a KRÉTA rendszerbe belépés után a jobb felső sarokban megnézi, hogy a megjelenő névnél a tanuló neve mellett zárójelben a szülő neve is szerepel-e vagy sem.

Az iskola továbbra is lehetőséget biztosít az intézményi adminisztrátornál történő ügyintézésre. Ebben az esetben kérjük keresse munkatársunkat az iskola telefonos elérhetőségén. Az így történt befizetések is láthatók lesznek a Pénzügyi modulban, valamint visszakereshetők maradnak az egyes tanévekre vonatkozóan.

A KRÉTA rendszer Tudásbázisában (https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17764916) kialakított, eÜgyintézés térben elérhető videók és dokumentumok részletes tájékoztatót tartalmaznak a Pénzügyi modul funkcióinak működéséről és használatáról.