2021. február 15-március 14. között van lehetőség a térítési- és tandíjak befizetésére. Kérjük a határidő betartását!

FIGYELEM! A KÁRTYÁS BEFIZETÉS MÉG NEM ELÉRHETŐ! A tankerület tájékoztatása szerint napokon belül működni fog ez a funkció is.

A befizetés a KRÉTA rendszer Pénzügyi modulján keresztül lehetséges.

A befizetés előfeltétle, hogy  a szülő/gondviselő rendelkezzen gondviselői hozzáféréssel. Ezeket a hozzáféréseket (felhasználónév és jelszó, vagy regisztrációs link) már korábban kiküldtük a szülőknek. Amennyiben a kiküldött regisztrációs link már érvénytelen (egy hétig volt érvényes), vagy a belépéshez nem kapták meg az adatokat, kérjük, hogy forduljanak a főtárgytanárhoz, vagy a titkársághoz!

A BEFIZETÉS LEÍRÁSA:

Belépés a KRÉTA Pénzügyi modulba

 

Az intézményi KRÉTA rendszerbe Gondviselői felhasználó azonosítóval a szokott módon belépve (https://klik039879107.e-kreta.hu)

  • a felső ikonsorban az e-Ügyintézés ikonra kattintva, majd
  • a baloldali menüben a Befizetendők menüpont kiválasztásával lehet belépni.

A Pénzügyi modul funkcióinak eléréséhez Gondviselői jogosultság szükséges.

Fontos, hogy Szülőként Gondviselői és ne Tanulói jogosultsággal rendelkező felhasználóval lépjen be a KRÉTA rendszerbe! A funkciók csak Gondviselői jogosultsággal rendelkező felhasználók számára érhetők el!

Befizetésre váró tételek

 

Menüpont: Befizetendők

Ha egy előírást részleteiben is szeretnénk megtekinteni, akkor az előírás sorára kattintva tudjuk megnyitni a részletes adatlapot:

A részletes adatlapon találja az előírás azonosítót, amelyen a rendszer nyilvántartja az adott befizetési előírást:

A számlát a Bizonylatok gomb alatt lehet letölteni pdf formátumba.

Befizetés

Menüpont: Befizetendők / Kiválasztott tételek befizetése

A Befizetendők menüponttal elérhető képernyőről lehet a térítési díj/tandíj előírásokat befizetni. Ehhez a „Befizetésre vár” státuszú tételt jelölje ki a sor elején található  jelölőnégyzet bepipálásával  majd  ezt  követően  a   Kiválasztott tételek befizetése – gombra kattintva tud átlépni a befizetés felületre.

A befizetés oldalon a rendszer megjeleníti a befizetni kívánt előírás(ok) adatait és az adott előírás típushoz az intézménynél elérhető fizetési módokat.

Figyelem! Az alábbi ábra a rendszerben technikailag lehetséges fizetési módokat mutatja.

.

Bankkártyával történő fizetés

Bankkártyás fizetés választása esetén a program átirányítja a felhasználót a SimplePay fizetési oldalára:

Sikeres fizetés esetén megjelennek a visszaigazolás adatai:

A fizetés megszakítása vagy a bankkártyás fizetésre rendelkezésre álló idő túllépése esetén, illetve sikertelen fizetéskor is ad visszajelzést a rendszer.

Ha egy kiválasztott előírásra korábban már indítottak bankkártyás fizetést és az még nem futott végig teljesen, akkor az előírás „Bankkártyás fizetés folyamatban” állapotba kerül. Ezekre is lehet megerősítést követően új befizetést indítani, de mielőtt ezt megteszi, kérjük ellenőrizze az előírás adatlapján a befizetések táblázatban, hogy a fizetési folyamat tényleg megszakadt- e (pl. a fizetés közben megszakadt az internet kapcsolat és a SimplePay rendszere nem tudott visszajelzést küldeni az időtúllépésről)

Banki átutalás

Banki átutalás választása esetén az átutaláshoz szükséges adatokat jeleníti meg a rendszer. A sorok végén található másolás ikonokra kattintva az egyes sorokat a vágólapra tudja másolni, így csökkenthető az elgépelés miatti téves utalások valószínűsége.

Fontos! Banki átutaláskor kiemelten figyeljen arra, hogy az átutalási megbízáson a rendszer által megadott adatok szerepeljenek, a pontos összeg és közlemény kiemelt fontosságú.
A közlemény rovatba feltétlenül kerüljön be KRTE….. kezdetű azonosító!

 

Befizetését követően az előírás állapota „Befizetve (Könyvelésre vár)” állapotra vált, ezzel jelezve, hogy a befizetés megtörtént és már csak az intézményi könyvelés van hátra. Ebben az állapotban már kifizetettnek tekinthető az előírás.  A könyvelés megtörténtét követően az előírás „Befizetve (könyvelt)” státuszt kap.